Friday, May 25, 2012

Tücsök a Holdon / Cricket on the Moon


...és a tücsök végül felért a Holdra...

néhányan talán még emlékeztek rá, úgy két évvel ezelőtt volt egy nemzetközi mesekönyv pályázat (bővebben: itt), melyre kész könyvtervekkel lehetett benevezni. ebből az alkalomból készült a Tücsök a Holdon (akkor még Cricket on the Moon) című mesém és hozzá sok-sok illusztráció. a tücsök nagyon tetszett a zsűrinek, jelölték őt a fődíjra, és beválogatták a pályázat legszebb illusztrációiból összeállított kiállításra, Belgiumban.
a holdbéli muzsikus azóta hosszú utat bejárt: a Manó Könyvek kiadó vette gondozásba, majd a nyomdába is ellátogatott, hogy az idei könyvhétre már egy igazi mesekönyv lapjain mutatkozhasson be.

hát, leírhatatlanul izgalmas napok ezek...

íme néhány oldalpár, ízelítőül:

-------------------------------------------------------------------

... and finally my cricket has reached the Moon...
as you perhaps remember, there was an international children's book contest for two years ago (more details: here), and I wrote a tale entitled 'Cricket on the Moon' and made a lot of illustrations to the story. the complete book participated in the contest, has been nominated for Key colours illustrator's award and selected to The most beautiful illustrations of Key colours exhibition.
the cricket has been taking a long way since then: he was spendig time at Manó Könyvek publishing, then visited to the printing house and finally he will play his violin in a real children's book. 

I'm so excited...

here are some pages from this book:






4 comments:

  1. Én csak kapkodom a fejem!!! :))) Egyszerre ennyi könyv! El sem merem képzelni mennyit dolgoztál! Nagyon örülök mindegyiknek! GRATULÁLOK!!!

    ReplyDelete
  2. köszi szépen, Hajni! hát, tényleg sok munka van a könyvek mögött, már én sem merek belegondolni :) majd szólj, ha mehet a könyv csere-bere!

    ReplyDelete
  3. Amazing illustrations! Congrats! Your characters are adorable and I love your style!!! María.

    ReplyDelete
  4. thank you so much, María! nice to see you here!

    ReplyDelete