Wednesday, January 14, 2009

swedish illustration competition / svéd illusztrációs pályázat



egy svéd kiadó, a Natur&Kultur képeskönyv pályázatára készültem az elmúlt hetekben. három mese közül lehetett választani, én a Mopsz című - egy kutyasétáltatás kálváriáját bemutató - történetet szemeltem ki. két kislány egy kölcsönkutyussal sétálni megy, majd sajnálatos módon az egyikük kutyástul a tóba pottyan. emiatt kicsit később érnek vissza a gazdihoz, viszont mindhármuknak remek frizurájuk lesz! :) még nem merem feltenni a teljes anyagot... azonban néhány apró részletet mutatok a munkából (folyt.köv)

---------------------------------------
last weeks i was working on an illustration competition written by a swedish publisher Natur&Kultur. i chose a tale about two little girls and a "lent dog" who were just walking together when suddenly one of them fell into a lake with a dog. don't worry! there wasn't too deep water. so they were late a little bit from the dog's home but they had got some great new hairstyle! :) i daren't show my whole work (yet) but here are some little details from this project (to be continued)

13 comments:

  1. They are adorable! I like the originality of this...more! more!x

    ReplyDelete
  2. Nahát! Terveztem, hogy én is megpróbálkozom ezzel a pályázattal, de sajnos a vázlatoknál-firkáknál tovább nem jutottam....Igazából Mopsz, maga adta fel a leckét.
    A Tied nagyon eredeti lett!
    Kíváncsian várom a folytatást.

    ReplyDelete
  3. Alig várom a teljes anyagot! Nekem ezek nagyon tetszenek!

    ReplyDelete
  4. Tök jóóóó!!! És cerkás! :))
    Árulja már el, hogy ugyan mitől, kitől tetszik félni!

    Köszönöm a "meghívót"! Na látod, én meg ettől félek... 3 nyelven megírni...?

    Persze a minap Xavier ecsetelte, hogy ezentúl egy bejegyzést franciául ír, aztán spanyolul, végül angolul; éljen a globalizáció címszó alatt...

    ReplyDelete
  5. thanks Jessie! they're coming soon :)

    Kriszta!
    kár, hogy végül nem küldtél... de még biztos lesz rá alkalom!

    köszi Zsuzsi! ha látták a svédek, felteszem majd ide is a többit.

    ReplyDelete
  6. ó Hajni, egyszerre írtunk! :) valami olyasmitől félek, hogy "kiteregetem a lapjaimat" és mire odaér a zsűri elé, már lerágott csont lesz :) tudom, marhaság, de van bennem egy ilyen érzés.

    ne írd 3 nyelven, én is 1 nyelven írtam. elvégre ez inkább itthon mond valamit. de tényleg nem muszáj, ha nem szeretnéd - nekem se volt könnyű :)

    és tanulj ám!!!

    ReplyDelete
  7. hova meghívóztok?

    Kriszti, tényleg ne félj! Tök jók!!! Majd azért mailben küldjük már át egymásnak a teljes anyagot, jó?

    ReplyDelete
  8. köszi Móni! átküldtem.

    csak ebbe az 5 könyvet ajánlós bloggerjátékba meghívóztunk, amit te is kaptál.

    ReplyDelete
  9. Én a ceruzarajzokba mindig beleszeretek. Annyira meleg hangulatot áraszt a grafit színe, finomsága. Nagyon tetszik a szemekből áradó elevenség...

    ReplyDelete
  10. What cute characters! Love the way you rendered them in pencil... and the dog's pointy nose. Great work!

    ReplyDelete
  11. szerintem sem tesz jót egy munkának, ha elbírálás előtt nyilvánosságra kerül. Külföldön még könyvkiadás is bukhat meg ezen, ha Te már publikáltad, amit ők kívánnak kiadni. A pályázathoz sok sikert, a fentiek ellenére én élvezem, h. láthatom a sokféle megoldást, de bízom benne, hogy majd lehet látni az összes munkát valahol.

    ReplyDelete
  12. szia Piroska, én is nagy grafitrajz rajongó vagyok! :) van Neked is..? szívesen megnézném!

    thank you Eric!

    köszönöm Írisz! ezek szerint van valóságalapja a félelmeimnek. és logikus is, a kiadó részéről, hogy friss anyagot szeretne publikálni. arra én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy a többiek mit rajzoltak - reméljük, feltöltik a képeket valahová.

    ReplyDelete
  13. Szia!
    Tudnál nekem írni erről a pályázatról, vagy a linkjét elküldeni?Igazából szinte bármilyen illusztrációs pályázat érdekelne!

    ReplyDelete